Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Újságcikk!

2008.09.24
Összefogással a betegekért


A Cukorbetegek Egyesülete 13 éve működik Siófokon. A jelenleg 75 tagot számláló civil szervezet elnöke, Bíró Lász­igen aktívan dolgozik egy olyan társa­dalmi összefogás érdekében,mely a hiva­talos szervezetek bevonásával a betegek számára hatékony segítséget nyújtani ké­pes szerveződést hoz létre.
Együttműködési megállapodást kötöt­tek a Családsegítő Központtal, a Cigány Kisebbségi Önkormányzattal, az Érbete­gek és a Vesebetegek Egyesületével, a ferences nővérekkel és a város minden gyógyszertárával is (ezekben 5%-os ked­vezménnyel kaphatnak az egyesület tagjai gyógyszernek nem minősülő készítménye-ket).A pályázatok kihasználásában is hasz­nos az együttműködés,hiszen a kiírásban is előnyt jelent. A működési feltételek meg­teremtésére ilyen módon van lehetőség. Az így szerzett pénzen tudják az admi­nisztrációhoz szükséges berendezéseket, a gyógyászati segédeszközöket, a szűré­sekhez alkalmas műszereket, anyagokat stb. megvásárolni. Sok mindennel lehet segíteni a betegeket, és ez az egészségügy jelenlegi helyzetében különösen fontos.
Az egyesület szeretne saját helyiséghez jutni: az irodájuk most Bíró László kilen­cedik emeleti lakása, a telefonos tanács­adó szolgálathoz pedig a CKÖ-nél kaptak
vonalat (július l-től működik).Egy önálló irodában sokkal könnyebben lehetne a sajnos egyre több krónikus betegtárs ügyeit intézni, s jobb feltételek között végezhet­nék a bevált cukor- és koleszterinszint­méréseket, mellyel már sok esetben szűr­tek ki olyan betegeket, akik nem tudták magukról, hogy ilyen gondjuk van. Van­nak jó kondigépeik is, de helyiség hiányá­ban az egyik tagnál vannak elhelyezve.
Közeli terv egy ifjúsági diabéteszklub megalapítása, mert emelkedő számot mutat a fiatalkori cukorbetegség.
Bővebb tudnivalók az egyesületről a www.diabklub.hu honlapon olvashatók.
VL.
 

A mappában található képek előnézete A Cukorbetegek Siófoki egyesületének taggyűlései.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 


Utolsó kép
Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>

Statisztika

Online: 3
Összes: 67728
Hónap: 1374
Nap: 60