Vegetáriánus tészta
SAJTOS MORZSAGOMBÓC
Hozzávalók:
25 dkg zsemlemorzsa, 20 dkg reszelt sajt, 15 dkg vaj, 5 g pirospaprika, 2 g szerecsendió,4 db tojássárgája, 1 db tojás, 2 dl olaj, 2dl tejföl, só
Elkészítés:
Keverőtálba tesszük a 20 dkg zsemlemorzsát és hozzáadjuk a reszelt sajtot meg a puha vajat. Pirospaprikával, sóval, reszelt szerecsendióval ízesitjük és hozzáütjük a tojássárgáját.Jól elkeverve összedolgozzuk és gombócokat formálunk belőle.A gombócokat felvert tojásba és zsemlemorzsába bundázzuk.Serpenyőben olajat hevítünk és ebben szép pirosra sütjük.
Frissen, forrón tesszük az asztalra, enyhén sós tejfölt külön kínálunk hozzá.
Egy adag:2407 Kj / 543 kcal